Universitat Rovira i Virgili

Qui som?

Enllaços d'interès


Què és Aurora?

Aurora és un projecte de multi-campus en l’àmbit europeu que es va inciar el 2016 amb el projecte de la Xarxa Aurora. Més endavant, el novembre de 2020, en el marc del programa Erasmus+, la Comissió Europea (CE) va escollir el projecte com una de les 60 aliances de la iniciativa “Universitats Europees” que es crearan a la Unió Europea fins al 2024. Aquest programa pretén que a llarg termini els estudiants obtinguin un títol combinant estudis en diversos països alhora que es contribueix a fomentar la competitivitat internacional de les universitats formen part de la iniciativa.

Aurora 2030

El juliol de 2023, la Comissió Europea va atorgar una segona ronda de finançament a Aurora 2030, com s'anomena la segona fase del projecte. Aquesta fase està liderada per la Universitat d'Islàndia i rebrà 14,4 milions d'euros per als quatre anys vinents. La URV gestionarà una part del pressupost (1,22 milions d'euros) i encapçala l'equip de treball encarregat de promoure la mobilitat i els intercanvis d'estudiants i personal. L'objectiu d'aquesta part del projecte és integrar la internacionalització com a mitjà per assolir una educació i recerca de més qualitat i, alhora, facilitar l'accés en igualtat d'oportunitats a la internacionalització.

Què són les “Universitats Europees”?

El programa "Universitats Europees" de la Comissió Europea busca que les universitats aliades tinguin una estratègia integrada per a la docència, amb un vincle estret amb la recerca i la innovació social; que actuïn com un sol campus interuniversitari que ofereixi als estudiants la possibilitat de fer mobilitats en tots els nivells d'estudis així com també al PAS i al PDI. A més, busca que es generin equips europeus de creació de coneixement que abordin junts reptes socials des d'un enfocament multidisciplinari.

Qui forma part d’Aurora?

Una d'aquestes "Universitats Europees" és l'aliança Aurora, que integra la URV junt amb vuit universitats més dels Països Baixos (Vrije Universiteit Amsterdam); Islàndia (Háskóli Íslands); Alemanya (Universität Duisburg-Essen); Àustria (Universität Innsbruck); Itàlia (Università degli Studi Di Napoli Federico II); República Txeca (Univerzita Palackého v Olomouci), França (Université Paris-Est Créteil) i Dinamarca (Handelshøjskolen i København).




D'altra banda, quatre universitats formen part de l'Aliança com a membres associats: la Universitat Pavol Jozef Šafárik (Eslovàquia), la Universitat Nacional V.N. Karazin Kharkiv (Ucraïna), Universitat del Sud-oest "Neofit Rilski" (Bulgària) i la Universitat de Tetova (Macedònia del Nord). Aquestes universitats participen en subprojectes com el de Suport per al desenvolupament de capacitats d'Aurora (Aurora Capacity Development Support).